Kidsinbeweging.com is een nieuwe website

 

Het aantal kinderen met overgewicht is het laatste decennium meer dan verdubbeld.

Circa 12 procent van de kinderen en jongeren van 4-16 jaar had in 2014 overgewicht. Kinderen bewegen minder en eten minder gezond.

Dit groeiende probleem van overgewicht zorgt niet alleen voor psychosociaal problemen (weinig zelfvertrouwen, pesten, verdriet en eenzaamheid), maar ook voor problemen in de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan suikerziekte en een te hoge bloeddruk.
In de literatuur wordt aangegeven dat een gecombineerde aanpak met zowel dieet, lichamelijke activiteit , psychosociale interventie gericht op gedragsbeïnvloeding invloed hebben op overgewicht. Multidisciplinaire behandeling van kinderen is daarbij dan ook van groot belang. Ook de betrokkenheid van ouders is belangrijk bij deze aanpak.

Website:  Kidsinbeweging.com

Bewegen is leuk

Het multidisciplinaire behandelprogramma “Kids in Beweging” is een programma waarin wordt samengewerkt door:

Diëtisten Midden Nederland,

Fysiotherapie Eemnes,

Gooise Praktijk voor kind en jeugd

GGD regio Utrecht.


 

Kids in Beweging