bijvanck GZC

mensendieck

Oefentherapeut Mensendieck; een actieve behandelmethode gericht op het houding- en bewegingspatroon van de mens. Klachten van het bewegingsapparaat ontstaan veelal door een verkeerde houding of manier van bewegen die mensen in de loop van hun leven, tijdens het werk of juist als gevolg van pijnklachten hebben opgebouwd.

Tevens Adem- en Ontspanningstherapeut volgens de Methode van Dixhoorn

 

Simone Tump – van der Hulst

Hooibrug 9
1261 MV Blaricum
Tel 035 5242183
Emailadres: sgtump@planet.nl

 

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici

Tevens Adem- en Ontspanningstherapeut volgens de Methode van Dixhoorn

Website Mensendieckpraktijk: www.mensendieck-blaricumbijvanck.nl

Website Adem- en Ontspanningstherapie: www.ademtherapie-blaricum-almere.nl


 

Mensendieck

De oefentherapeut Mensendieck maakt de patiënt bewust van de oorzaak van de klacht en laat de relatie zien tussen de klachten en de houding/manier van bewegen. Hierdoor leert de patiënt begrijpen wat er mis gaat en hoe hij dit zelf kan oplossen.

Veel voorkomende klachten die de oefentherapeut Mensendieck behandelt zijn: rugklachten, spanning gerelateerde klachten, stoornissen in de ademhaling (b.v. hyperventilatie, benauwdheid), hoofdpijn, nek- en schouderklachten, bekken- en rugklachten tijdens of na de zwangerschap en houdingsafwijkingen bij kinderen.

In de praktijk kunt u terecht voor individuele behandelingen oefentherapie Mensendieck, maar ook voor adem- en ontspanningstherapie volgens de Methode van Dixhoorn. Tevens worden er behandelingen aan huis verzorgd.

U kunt zich aanmelden met of zonder verwijzing van huisarts of specialist.